UTSTILLINGER
 

I remember the future with yellow castles
shining
in the early morning light The bright days
of silvery
emptiness...
And soundless seas... where the worlds
stood still,
and where we waited forever
for the blue dusk
that never came

GLB

 

Diktet sitert ovenfor har fulgt meg under hele 90-tallet og har også fungert som tittel på utstillinger,installasjoner og enkeltverk. Første gang med videoinstallasjonen på "Huset' i københavn i 1990.

Den danske kunstkritikeren Torben Weirup skrev: "Alle disse billedelementerne... sammensmeltes i en slags installation med tre videomonitorer, hvis film afspeiles i en slags kasse på en så utspekulert måte, at bildene både blander sig og hvert billedforløp fremtreder i hvert fall to ganger. Der er noget tyst over bildene.... og smukt er det, navnlig den stadige strøm av vann, der ganske riktig får utstillingens tittel, hentet fra T.S. Elliotts berømte dikt, The Waste land, "But sound of water over the rock..." til at bliver nærværende".

Noen av bildene i videofilmen var manipulerte stillbilder - noe som jeg også anvendte i de to senere videofilm vist på Høvikodden. Bortset fra en gruppeutstilling med skulptur i 2003 på Haugar Vestfold kunstmuseum er det arbeidet med store datamanipulerte fotos, gjerne i serier, og som inngår i et prosjekt i samarbeide med Jenny Alnæs. Barbro Hernes, Jannecke Lønne Christiansen og Kusnthistorikeren Janike Utne Meyer med arbeidstittelen "Det lyse Kammer", som opptar meg.
Ang. dikt: Sang og musikk til "I remember the future" findes på CD : LOUIS GENTILE : THE CRYING CLOWN
PRODUCTION (private edition)

Copyright © 2009. Grete Lis Bibalo.